ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Оливер Дерковски, ДИК: 160 портали се пријавиле за учество во медиумската кампања, тие ќе поделат 900.000 евра

today22/02/2020 7

Background

Во гостувањето во емисијата Стадион, на Канал 77, претседателот на ДИК, Оливер Дерковски изјави дека за претстојните парламентарни избори, за изборната кампања се пријавиле речиси сите дневни, печатени весници, телевизиите-национални, локални и регионални, радијата. Голема е бројката а колачот е точно определен, 3.630.000 евра.

Според измените во изборниот закон од тие средства 45% ќе им припаднат на партиите од позицијата кои што на минатите избори ја освоиле власта, 45 % на партиите во опозиција и 10 % на другите партии, вонпарламентарни и нови партии.Исто така 25 % од овие средства ќе бидат поделени на порталите или  900.000 евра ќе поделат 160 портали колку што се пријавиле за следење на медиумската кампања.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%