ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Општинските набавки се местат со прилагодување на спецификациите за одредени понудувачи (видео)

today04/04/2020 4

Background

Членотот на Државната комисија за спречување на корупцијата и суди на интереси (ДКСК) Нури Бајрами објаснува кои се слабостите на јавните набавки на општините.

-Имаме и влошена конкуренција, со помалку понуди. Имаме често поништување на набавките. Имаме прилагодување на технички спецификации блиски до одредени понудувачи, чудо анекси на набавките – куп слабости што се детектирани. Сите ги имаме во петгодишната Национална стратегија за борба против корупцијата со импут на сите државни – јавни чинители, изјави Бајрами во Стадион на Канал 77.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%