ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Рахиќ: Затворите за жал се тема само кога ќе дојдат Велија, Орце и Боки (ВИДЕО)

today30/05/2020 18

Background

За поефикасно да се справиме со корупцијата треба да се зголемат ингеренциите на директорите во поглед на дисциплинските постапки, сега за секој прекршок против вработен одлучуваат самите вработени и затворкси службеници кои не сакаат да си „ги вадат очите еден со друг“, изјави Есад Рахиќ директор на КПУ Скопје – Шутка, при гостување во емисијата „Стадион“ со проектот „Парадокс“ на тема „Затворите рај за ситната корупција“.

Тој смета дека треба да профункционираат затворските економии, ние ги намалуваме трошоците со приклучок на гас и енергетски обновлива соларна енергија, но државата треба да понуди поголем финансиски капацитет за реновирање, затоа што најголем дел од досегшното реновираше се должи на донации и спонзорства, вели Рахиќ.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%