ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Славески: Платите во наредните месеци треба да бидат обезбедени од државниот буџет (видео)

today21/03/2020 5

Background

Влеговме во економска рецесија со колапс на економијата, што во прво време беше овозможена како потреба од заштита на здравјето на населението. Меѓутоа, дојде и времето кога треба да се реагира, рече професорот Трајко Славески во емисјата Стадион на Канал 77. -Ниту еден вработен додкеа трае пандемијата не треба остане без доход. Ниту еден сеемен бизнис не смее да престане да работи. Не треба да се прави никаква разлика дали со средства од бууџетот се набавуваат ракавици, заштитни маски и други потреби и субвенции за плати на оние кои седат дома како резултат на потребата од заштита на јавното здравје за нешитење на буцетот, изјави професотор Трајко Славески, кој во емисијата Стадион на Канал 77 рече дека ова што сега се случува го немам видено во неговиот живот.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%