ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Трансмет на Кочан платил по 4000 евра дневно казна за доцнењето на зградата на Општина Ѓорче Петров (видео)

today29/02/2020 28

Background
-Советниците, за да го заштитат поранешниот градоначалникот, донеле несреќна одлука за да може компанијата Трансмет да отуѓува простор од деловниот простор на недоградената општинска зграда. Таа одлука на Советот ја искористил Трансмет да зема кредити. Кога ќе падне лавината, ги фаќа сите. Побарав од исте институции да ми дадат памат. Никој не знаеше да каже. Сите дописи беа без конректни чекори. На крајот донесовме одлука на Совет да можеме да продолжиме да ја градиме зградата и тие 1.380.000 евра да не ги изгубиме. Добивме решение од стечаен судија, се води стечајна постапка за Трансмет.380.000 евра симнавме од сметката на фирмата. Требаат уште 400.000 евра за да се заврши општинската зграда, изјави Александар Наумовски, градоначалник на Општината Ѓорче Петров во Стадион на Канал 77

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%