Uncategorized

In conditions when Macedonian journalism is trying to overcome the obstacles of censorship, pressure and even threats, Radio Network Kanal 77 is a media house that has its own code, which prevents the shaking of editorial policy. The editorial board and the organizing committee of Radio Network Kanal 77, with this ethical Code, aim to […]

Во услови кога македонското новинарство се труди да ги надмине препреките на цензурата, притисокот па дури и заканите, Радио Мрежа Канал 77 е медиумска куќа која располага со свој кодекс, што го спречува разнишувањето на уредувачката политика. Уредништвото и организацискиот одбор на Радио Мрежа Канал 77, со овој етички Кодекс, целат кон тоа да создадат […]

ИАБ Македонија ги повикува сите заинтересирани веб портали, кои сакаат да се вклучат во официјалниот систем за онлајн мерење  а кои досега не се пријавиле во ИАБ, тоа најдоцна да го сторат до 15ти ноември, кога се заклучува финалната листа на портали кои ќе почнат со мерење. Официјалнот мерење на веб порталите е проект кој […]

 

Огласот за техничко лице во Радио Канал 77 Радио Канал 77 има потреба од 1 лице, техничар/продуцент за аудио и видео продукција, за работа во одделот продукција во Штип. Лицето потребно е да има завршено минимум средно образование, смер електро или да има високо образование и тоа: електро или информатика. Во описот на работното место […]

Габриел се роди со Ханхартов синдром, пореметување кое предизвикува деформација на рацете и нозете или недостаток на тие делови од телото. Неговата биолошка мајка не можела да се грижи за него, па поради тоа го напуштила. Тој на многу им е инспирација, а се обидува да остане самостоен колку што може и наутро со устата […]

За сите оние кои сакаат активен одмор, полн со активности и нови искуства, ви предлагаме да отпатувате на некоја егзотична дестинација која има што да ви понуди. Доколку не сте во можност да одвоите толку средства годинава, барем можете да ги имате на ум за догледно време како една од целите за која ќе сакате […]

The 90s undoubtedly marked the Golden Age of underground music zines cataloguing subcultural movements. Without an avalanche of Tumblr accounts offering endless information on what your favourite band is wearing, Soundcloud recommendations about who to listen to next, or Twitter documenting your most-loved guitar player’s childhood fear, publications such as the pioneering DIY zine Sniffin’ […]

Chances are, you are already ruining your potential to succeed in the music industry because you believe in one or more music career myths. How do I know? I am sent e-mail messages on a constant basis by tons of musicians (all seeking the answers to the WRONG questions). These are questions that may seem […]

Multiple studies link music study to academic achievement. But what is it about serious music training that seems to correlate with outsize success in other fields? The connection isn’t a coincidence. I know because I asked. I put the question to top-flight professionals in industries from tech to finance to media, all of whom had […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background