ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Ноќен Експрес

168 Results / Page 2 of 19

Background

Ноќен Експрес

Што е „припејд“ постапка во финансирање на политичките партии од страна на медиумите и обратно

Според анализа на ценовниците на платено политичко рекламирање наспроти економското пропагандно рекламирање од изборите од 2014 и 2016 година презентирано во 57-то издание на Ноќен Експрес од страна на управителот на Радио Мрежа Канал 77 Горан Гаврилов корупцијата на медиумите има своја претходница наречено „припејд“ постапка што би значело дека политичките чинители во 2014 година и сега во 2016 имаат механизам на спонзорство на медиумите, каде што медиумот се откажуваше од својата бруто добивка и се јавуваше како спонзор на […]

today28/12/2018 14

Ноќен Експрес

Македонија „сива зона“ во финансирање на политиката

Во Македонија имало примери за незаконито финансирање на кампања како на пример сме поднесувале кривични пријави каде општините плаќале за купување на ИТ опрема за политичките партии и тоа било потврдено од страна на општините со официјални документи, но обвинителот во ниту една ситуација не најде сила да поведе постапка и некого да казни за незаконито финансирање на кампања вели Слаѓана Тасева од Транспаренси Интернашнл Македонија во понеделничното издание на Ноќен Експрес на Радио Мрежа Канал77. Досега сме имале многу […]

today28/12/2018 30

Ноќен Експрес

Колку троши ВМРО ДПМНЕ?

https://youtu.be/6u69LrHmmjE ВМРО ДПМНЕ според ревизорските извештаи за политичка кампања за 5 години потрошила 4.5 милиони евра повеќе од тоа што било донирано на нејзина сметка, ова за 57 ото издание на Ноќен Експрес го тврди Горан Левков новинар кој направил истражување на тема Финансирање на политички партии во Македонија направено преку ревизорските извештаи и состојбите на терен. Ја истражувавме владеачката партија во последните неколку години од 2011 до 2016 година и само парите потрошени за политички кампањи и парите собрани […]

today28/12/2018 39

Ноќен Експрес

Ѕинго веќе го бара телефонот на Заев

https://youtu.be/4aCLqXIgPwc Ова за Ноќен Експрес го вели аналитичарот Сашо Орданоски и додава дека Љубисав Иванов Ѕинго прво што ќе направи после овие избои “ќе расчисти со Латас и Ивона “ и ако го нема бројот на Заев веќе во паника го бара затоа што тој многу подобро ја разбира оваа ситуација од сите нас потенцира Орданоски.

today28/12/2018 9

Ноќен Експрес

После овој изборен резултат ДУИ неможе да формира Влада

https://youtu.be/aVF9S5jMQts ДУИ не може да влезе и формира влада затоа што со бројот на пратеници што го освои не го остварува ни Бадентеровиот принцип. Тројца од дваесетитројцата пратеници албанци се вон албанските партии, тие се во СДСМ вели за 56 тото издание на Ноќен експрес политичкиот аналитичар Алберт Муслиу. Дури и тоа кога би се случило “пазарот“ на ДУИ би бил тежок вели Муслиу.

today28/12/2018 9

Ноќен Експрес

На изборите во Македонија после 10 години се случи прва победа на владеачки автократски режим на европскиот континент

https://youtu.be/1CFmCI3Q-Y8 Во еден бран на автократски популизам кој го зафати светот прв пат де факто се докажа дека тој тип на недемокртски автократски популистички режими може да бидат победени на избори. Затоа и овие избори во Македонија предизвикаа голем интерес во светот , вели о 56 тото издание на Ноќен експрес Сашо Ордановски новинар и политички аналитичар. Овој резултат е плод на инвестициите во последниве две-три години. Резултатот од овие избори за кој сите различно прогнозираа и не го очкуваа […]

today28/12/2018 2

0%