канал77

Страна: 4

Моника Симоновска од Скопје е добитник на паметен часовник во наградната игра ‘Биди ти музички уредник’’ на Радио Канал 77.

За позицијата  на  Македонија, 111 место на индексот на Транспаренси Интрнешнл, вината не треба да се става на  Антикорупциската комисија, ниту за успесите, ниту за неуспесите. ДКСК е превентивно административно тело кое што нема оперативна надлежност, рече во денешното гостување во емисијата Стадион, Ѓорѓи Сламков, поранешен претседател на Антикорупциска комисија. Тој смета дека сега е […]

Имам впечаток дека оваа власт како да си легна на режимот што беше вопспоставен од претходната, истакна Слаѓана Тасева во денешниот „Стадион“ на Радио „Канал 77“.

Секаде каде што не функционира системот, останува простор за корупцијата, рече претседателката на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК), Билјана Ивановска, во денешната емисија “Стадион“ на “Канал 77“, зборувајќи за состојбите, откако деновиве беше објавен нов пад на Македонија  на скалата за перцепција на корупцијата. – Перцепцијата ја кажува првиот, во случајот Владата. Таа е […]

https://www.youtube.com/watch?v=5NrZNKaKIGM

Разлика меѓу генерации, меѓу половите, па дури и во третманот на жртвите на сексуално насилство со јасно изрзени граници како црно и бело. Тоа е нашето општество, ако се суди според реакциите во „Стадион“ на Канал 77, каде сепак имаше едногласие, дека насилството врз жените и девојчињата треба да се санкционира. Во емисијата со свои […]

Заради  надминување на стереотипите, предрасудите, на линчот кој им се прави на жените заради нивната традиционално подредена улога во семејството, општеството, заради нерамномерната поделба на моќта меѓу мажот и жената, го донесовме Законот за спречување и заштита од насилство врз жената и семејното насилство – порача министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во […]

Во емисијата „Стадион“ на Канал 77, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска го сподели сопственото искуство од работата на институциите преку случајот со киднапирање на девојче, на кој самата била сведок. -Заради  надминување на стереотипите, предрасудите, на линчот кој им се прави на жените заради нивната традиционално подредена улога во семејството, општеството, заради […]

Минатата недела во четвртокот почнав да добивам пораки и повици од машки личности. Претходно се’ си беше нормално, си бев дома и почнав да ги добивам пораките. Мојата фотографија во групата „јавна соба“ е објавена после 23 часот, а веднаш потоа ја добив првата порака. Последователно добив уште три пораки и повици на телефонот. Утредента […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background