канал77

Страна: 5

„Цената на електричната енергија е меѓу шест и 10 пати поскапа од февруари и нема решение за ова. Ќе давате субвенции, но тоа не може да трае вечно. Проблемот е што енергетската криза генерира економска криза, вие ќе немате куповна моќ и кога ќе се појави ваков проблем кај вашите граѓани вие испаѓате од игра […]

Интересно е што не се зборува многу за Македонија и тоа е добро. Ова всушност покажува дека проблемот и не е толку постоечки и голем и не го бранува бугарското општество колку што некои политичари сакаат да го претстават и затоа мислам дека голем дел од овие проблеми се вештачки создадени, истакна бугарскиот писател Алек […]

Во септември се очекува нова средба на членовите на Мешовитата историска комисија на Македонија и Бугарија.Терминот се’ уште не е утврден, вели членот на оваа Комисија, Љупчо Ристески. Договорен е дневниот ред. Членовите се  очекува да разговараат за дефинирањето на средновековниот период во учебниците и за постигнување на платформа за заедничко чествување на Гоце Делчев. […]

Погубен е концептот на мултиперспективност, односно давање на повеќе перспективи за една историска тема, настан или личност за промената на учебниците по историја за основно образование што се договара во Историската комисија, е ставот на професорот Митко Панов изнесен во емисијата „Стадион“ на Канал 77. Овој став професорот по историја го објаснува дефиницијата на националната […]

За нашата плејлиста секогаш да биде по твој вкус, ни треба твоето мислење да ни кажеш што ти се допаѓа Направи ја со нас најновата плејлиста за во етер и слушај баш она што го сакаш, додека си на работа, во твојот автомобил, готвиш, одмараш или играш баш по твое. Истражувањето е завршено. Правила – […]

Во ексклузивното интервју во емисијата „Стадион“ на Канал 77,  професорот Ѓорги Поп-Атанасов вели дека препораките од историската комисија за научната заедница се ништовни. Поп-Атанасов, кој е специјалист за старословенски ракописи, смета дека  светите Кирил и Методиј заеднички треба да ги славиме со Чешка и Словачка, додека Свети Климент  бил протеран од бугарскиот двор. Зборувајќи за […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background