ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Проекти

224 Results / Page 8 of 25

Ноќен Експрес

Тој што не се појавува на дебати во екот на едни избори не е политичар

Човек што неможе да дебатира и да си ги соочи аргументите со противникот не знам што бара во политиката, вели Никола Димитров аналитичар. Слободни избори има ако има информирани граѓани и контролирани медиуми бидејќи на медиумскиот пазар сите се со слични наслови и со слични пораки. Ако Груевски види дека „колата му оди надолу „ ќе се случи некое хаос сценарио за кое јас се надевам дека нема да се случи вели Димитров за Ноќен експрес. https://youtu.be/9EMvXuiBrL0

today27/12/2018 3

Ноќен Експрес

Кој губи а кој добива гласачи во предизборието на Предвремените Парламентарни избори 2016

На овие избори ВМРО се труди да го задржи гласачкото тело , СДСМ се труди да го прошири , ДУИ полека „искрварува„ а ДПА веќе „искрвари„ т.е го изгуби своето гласачко тело вели за Ноќен Експрес аналитичарот Сашо Клековски. Споредв него Беса партијата покажала со митингот во Борис Трајковски дека стои многу подобро со гласачи отколку што покажуаат анкетите вели Клековски. СДСМ се труди да ги собере албанските гласови, а 6 % од граѓаните кои гласале за ДУИ сега се […]

today27/12/2018 6

Ноќен Експрес

Институциите во Македонија потфрлија да се соочат со проблемот на неказнивост

За Никола Димитров поранешен заменик министер за надворешни работи и политички аналитачар , планината што се откри со прислушуваните материјали,за која СЈО отвори могу истраги, за која Европската комисија се поотворено почна да зборува за „заробена држава „за судство што оди назад, за реформи во јавна администрација што стагнираат, за борба против крупција што стагнира и нема прогрес , за борба против организиран криминал што стагнира едноставно институциите поттфрлија да се соочат со овој проблем на неказновост и затоа тој […]

today27/12/2018 9

Ноќен Експрес

Во Македонија богатите плаќаат помалку сиромашните повеќе

Во моментов во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување има 536 000 осигуреници а од нив реално се плаќаат придонеси реално за 498 000 граѓани.Бројката на пензионери кои што примаат пензија во моментов е плус – минус 293 000 . Тоа ни кажува дека на секој пензионер имаме 1.7 вработени.За да имате оддржлив пензиски фонд кој треба да менаџира со пари , треба да има еден пензионер на тројца вработени за да не треба државата од буџетот да прелева 43 […]

today27/12/2018 8

Ноќен Експрес

Изборните кампањи во Македонија личат на театрални борби помеѓу добрите и лошите

Кога ќе направам споредба со Австралискиот политички систем и со ова што го гледам тука ова овде воопшто не ми изгледа на некоја изборна кампања или некоја борба на идеи, на вредности, на политики ова повеќе ми изгледа на театрална борба помеѓу добрите и лошите зависно од која страна се гледани вели Игор Александров, Претседателот на Здружението на македонски заедници во Австралија за 49 тото издание на Ноќен Експрес на тема Изборни кампањи. Ретко кој човек им верува на едните […]

today27/12/2018 5

0%