Радиовизија

Страна: 9

Барањето и предлогот за отворање на ковид амбуланти од Здружението на матеични лекари произлезе од недостатоците во практичното работење со пацинетите со ковид, кои имаат потреба од медицинска грижа и од инфектолозите. Воспоставниот протокол во лекувањето на ковид болните од страна на матичните лекари треба да се унапреди со подобра комуникација на матичните лекари со […]

https://www.youtube.com/watch?v=LdvS8SSa8fU

Гости во денешното издание на емисијата „Стадион“ беше Иван Лефков, адвокат на семејството на починатиот Булент Ибахим , кој почина од сепса по операција на хемороидите, како и неговиот татко Сулејман Ибрахим.  Во врска со овој случај, кој се уште е во судските лавиринти тој  меѓудругиото рече: -Досега  влоќивме кривична пријава против докторот кој ја […]

Поранешниот амбасадор во САД, преговарач за името и вицепремиер за евроинтеграции, професорот на УКИМ Васко Наумовски коментирајќи ги изборите во Америка вели дека комплицираниот изборен модел  и гласовите по пошта ќе го одложат прогласувањето на победникот. – Можно е да гледаме натамошни немири  на улиците , никој не можеше тоа да претпостави во најдемократската држава […]

https://www.youtube.com/watch?v=OgWvAj5AMsA&feature=emb_title

Петар Богојески од Македонски концепт вели дека  решението на проблемот е во формирање комисија со млади историчари кои за еден ден ќе сфатат и ќе се решат за европски и модерни историографски вредности, а не да робуваат на живковистите и длабоките ретроградни државни елелемнти и служби од времето на коминузмот и југоромантизмот.     – […]

Огнен Вангелов доктор по политички науки од канадскиот Queen’s University во Кингстон, новиот член на македонско бугарската историска комисија вели дека се отворени за соработка за заеднички прифатливи решенија , дека се дебатира, но не смее да се оди против науката и аргументите. .- Дискусиите се вжештени, се дискутира отворено. Има голем број колеги кои истражуваат и пишуваат […]

Добри македонско-бугарски односи не им одговараат на некои надворешни фактори како Русија и Србија, смета бугарскиот аналитичар и новинар, Николај Крастев кој беше гостин во емисијата ,,Стадион“ на тема-Бугарија на па патот на македонскиот европски успех. Според Крастев , во овој клучен момент, ако на Македонија не се овозможи пристап во Европската Унија, тоа ќе […]

Професорот на УГД Штип, Стојко Стојков, експерт за средновековна историја смета дека во тој период не постоела ниту македонска ниту бугарска нација.Тие се оформуваат во 19 век. Стојков инаку и ко-претседател на ОМО ИЛИНДЕН, како гостин во емисијата Стадион, смета дека усогласувањето на прашањата за средниот век во македонско-бугарската комисија, не поминало добро. Бугарската страна, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background