Стадион

Страна: 5

Бугарскиот режисер Владлен Александров  смета дека проблемот помеѓу Македонија и Бугарија може да се надмине само преку културната соработка. Изминатата недела во кумановскиот театар се одржа премиерата на претставата „Драма изгубена во времето” од Сашко Насев во режија на Александров. Оваа пиеса предизвика голем интерес кај публиката и покрај ковид мерките кои се уште се […]

Има многу интерес за странски инвестиции, но за жал поради пандемијата , досега не успеавме такво нешто да обелодениме но се надевам дека многу бргу тоа ќе се случи  во Валандово, изјави денес при гостувањето во емисијата Стадион на Канал 77, градоначалникот на валандовската општина Перо Костадинов. „ Тоа ни е насушна потреба, пред се […]

Да најдев злато немаше да бидам тука денес и уште да се борам се уште за проблемите на граѓаните. Тоа беше само една од шпекулациите со коишто секојдневно се соочувам, изјави градоначалникот на Општина Кривава Паланка, Борјанчо Мицевски во емисијата „Стадион“ во врска со информациите  кои што кружеа дека наводно градоначалникот го прекопал центарот на […]

Проектот од предизбориенто за изградба на водоводна прежа во село Звегор и Габрово, градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски вели дека веќе почнува да се реализира со тоа што веќе е потпишан договор со фирмата изведувач, ова Трајковски го изјави при гостувањето во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. „Таму има водоводна мрежа секое семејство […]

Просечната старост на вработените рудари во рудникот „САСА“ е 27 години, со новиот закон за пензионирање на рударите во пензија заминуваат на 40 години, а новите вработувања покажуваат дека има доволен интерес за оваа работна позиција, на оваа тема и уште многу други локални теми поврзани со општина Македонска Каменица, зборуваше градоначалничката на оваа општина, […]

Општина Дојран изминативе години доживува ренесанса и станува се поатрактивен за вложувања во елитен туризам. За тоа зборува фактот што за прв пат по речиси десет години се продадени  голем број на парцели, изјави градоначалникот на општина Дојран Анго Ангов во денешното гостување во емисијата Стадион на Канал 77. „ Имаше голем интерес за купување […]

Во времето на СФРЈ, Гевгелија по Сежана и Белград беше трета најбогата општина според БДП. Според градоначалникот на општина Гевгелија, Сашко Поцков кој беше гостин во денешното издание на емисијата Стадион на канал 77, се должело како прво на  степенот на децентрализацијата. „Тогаш имаше Извршен совет и сите структури кои денес се или под Централната […]

Гевгелија како погранична општина е една од општините која што претрпе најмногу економски штети во екот на корона кризата. Ако пред короната според Агенцијата за вработување која води евиденција за општините Гевгелија, Дојран и Богданци имало само 560 невработени, сега податоците велат дека бројката е зголемена на 2000 невработени лица, изјави градоначалникот на општина Гевгелија, […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background