Стадион

Страна: 9

За да се избегне ризикот, особено во кризни состојби како со пандемијата, фокусот на странските инветиции треба да биде насочен кон промена на структурата во технолошко индустриските развојни зони каде што сега над 95 проценти доминира автомобилската индустрија, да се бараат и стимлуираат попрофитабилни гранки како фармацијата информатиката, отварање на индустриски паркови, градење на објекти […]

Низ призмата автомобилската индустрија поранешниот директор Агенцијата за стрнаски инвестиции,  Виктор Мизо,актуелен менаџер на компанијата „Костел“ зборуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77 за бавното заздравување на економијата и последиците од пандемијата.  Според Мизо, кризата е далеку од завршена и зборуваше за конкретната последица од пандемијата врз работата на автомобилската индустрија. -Се’ уште има недостаток […]

https://www.youtube.com/watch?v=aPeP8R7e9Y0

Бугарскиот историчар, професорот Стефан Дечев во интервју „Стадион“ на Радио Канал 77 вели дека заедничката комисија е на долгорочни патеки, но досега ништо не завршила работа иако мисли дека многу нешта се побрзи и појасни за решавање. Големиот проблем е што Бугарската страна мисли дека сто проценти од вистината е на нејзина страна и смета […]

Историчарот Петар Тодоров кој е и член на бугарско-македонската комисија за историја и образование, во емисијата „Стадион“ на Канал 77 тврди дека не е точна изјавата на нивниот колега член на комисијата од бугарска страна дека Цар Самоил бил договорен па потоа македонските колеги  се премислиле. „ Тоа што е договорено е договорено, во однос […]

Аналитичарот и колумнист Ненад Јовановиќ со свое гледање на случувањата од „27 ми април”. „Јас забележувам кај Богдан  една граѓанственост која е лирична, романтичарска, но му верувам кога рекол „Господ нека ни е на помош”, штом разбрал и слушнал дека Села е легнат, претепан и дека е во тешка состојба и не се знае дали […]

„Тие што тепаа не можат да се наречат уставобранители, насилно да се влезе во домот каде што е пишуван тој Устав, да се обидете да ги тепате или убиете оние кои граѓаните ги одбрале да го претставуваат тој Устав, може да се нарече секако, но не и бранење на Уставот”, изјави поранешниот пратеник во Собранието, […]

„Размислувањето низ призма на пари е максима на огромен број од граѓаните, не сум пишувал против владата на ВМРО ДПМНЕ, туку ги критикував општествените промени за време на тоа владеење“, изјави Богдан Илиевски – Бетмен во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77. „Сум ја напаѓал тогаш опозицијата бидејќи опозицијата сериозно тргна,  претендираше да ја земе […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background