ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Столе Наумов

158 Results / Page 7 of 18

Ноќен Експрес

Најбогатиот македонски градоначалник: Си имам доволно за себе

Градоначалникот на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, според прикажаниот имотен лист е најбогатиот градоначалник во Македонија. Ноќен експрес го праша Алексовски за неговото богатство. – Кога станав градоначалник јас поднесов анкетен лист каде беше пријавен и имотот од 330 000 м2 вратен со денационализација кој по моја слободна проценка изнесува 3.330 000 евра. Јас имам и свои фирми кои работат и со кои управуваат луѓе кои се поставени таму. Јас тие фирми ги имав и пред да бидам градоначалник и се […]

today27/12/2018 42

Ноќен Експрес

Ноќен експрес: Политичарите побогати од бизнисмените?

Ако политичарите имаат пари колку секој втор бизнисмен, дали бизнисмените тежат колку секој втор политичар во Македонија? Ова е тезата на Драган Малиновски, адвокат и поранешен претседател на Антикорпуцсиката комисија. Малиновски во интервјуто за Ноќен експрес вели дека на Запад никој не би се осудил да стави равенство меѓу политичарите и бизнисмените.Ревизорот на Скопје 2014 открива дека во само еден тендер за спомениците, од 14 милиони евра осум милиони биле украдени. Гледајте во Ноќен експрес на Канал 77 во 21 […]

today27/12/2018 7

Ноќен Експрес

Работниците не одат на суд зашто не можат да платат

Адвокатски трошоци од 3.000, 5.000 денари не може да си дозволи конфекциски работник, кој зема 8.000 денари плата, е ставот на универзитетскиот професор Димитар Апасиев.При тоа, нема помош од синдикатот,рече Апасиев во емисијата Ноќен експрес и го изнесе фактот дека дури 75 отсто од работниците не се во членови на синдикатот. Дали синдикалното организирање е во изумирање? Според професорот, синдикстот стана синоним за организација губитник, кој треба да им каже на 100, 200 работници – „одите на улица“. И затоа […]

today27/12/2018 5

0%