Радиовизија

 

Кој сака да биде судија-поротник? Кои се судиите-поротници? Колку се подложни на влијанија? Ова беа само дел од прашањата на кои се обиде да даде одговор денешната емисија „Стадион“ на „Канал 77“. – Да се прифати да се биде судија-поротник во секоја нормално развиена држава е чест, одговорност. Меѓутоа, кај нас нормален човек со интегритет […]

Судиите поротници  се’ до неодамна беа речиси невидливи за јавноста. Иако се составен дел на судечкиот совет и имаат еднаков глас како и судиите професионалци, за судиите поротници почна да се зборува дури по случајот „ТНТ“, за уривањето на објектот Космос. Процесот, кој беше пред донесување на пресуда, мораше да почне од почеток поради оставка […]

https://www.youtube.com/watch?v=KC6E6h2EQX4
https://www.youtube.com/watch?v=oNJHxWKKLfI&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=2otiEAY-_EA
https://youtu.be/H3HkpskdieU
https://youtu.be/Neamle_0OxU
https://youtu.be/AKfEw_Zpxu0
https://youtu.be/PmBh2qT8iD4

Во етер
Наслов
Изведувач

Background