ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Савески: Ако работниците не ја научат лекцијата, во корона кризата ќе поминат уште полошото од приватизацијата (видео)

today02/05/2020 4

Background

Во приватизацијата нашите работници преногу лесно паднаа на пропагандата и убавите ветувања.Тоа е исто како сегашната приказна дека со влез во ЕУ се’ ќе се смени на подобро. Ова е став на унивезтиетскиот птофесот и активист за работнички права, Здравко Савески во емисијата Стадион на Канал 77. Според него, кризата е ново делење на правата, а изборот не е да се вратиме на старото, на 10-ти март. Или ќе се оди напред или ќе биде многу лошо вели Савески. -Ако работниците не ја научат лекцијата и не ги побараат своите права, ќе го доживеат уште полошото од приватизацијата со корона кризата, кажа Здравко Савески.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%