ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Савовски: Најголем корумпирач на судството е извршната власт (видео)

today25/04/2020 73

Background

Според адвокатот Димитар Савовски најголем коруптивен елемент во судството е извршната власт, Митото и поткупот, давањето пари се само еден елемент.

– Каде е нечесното однесување на оној што ја има власта и моќта за свои интереси. Потребно е да се направи цврста поделба на извршната и судската власт. Се дотогаш владата и партиите ќе диктираат со своето влијание и моќ во судството.

Не може само да зборуваме дека имаме сомнеж за одредени судии дека се корумпирани во основните скопски судови,а никој да не превзема мерки. Кога имате основи на сомневање треба да се покрене постапка и да се посочат кои се тие судии со име и со презиме.. Имаме судии кои многу јасно ги соголија своите нечесни дејанија во бомбите, а сеуште судат- вели Савовски во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%