ExYu
Fresh
Cafe
Radio EastGate Mall
Play button

Парадокс

Трендафилов: Три години по полавите Скопска Црна Гора остана не пошумена (ВИДЕО)

today09/05/2020 36

Background

„Постои потенцијално свлечиште над Кисела Вода и може да се случи нова катастрофа“, вели универзитетскиот професот Александар Трендафилов во емисијата „Стадион“ на Канал 77 со „Парадокс“ на „Дивата сеча на шумите, коруптивни зделки за личен профит“. Тој вели дека се изработил проект токму за штетата од бесправно сечење на дрвата, и она што се случи во 2016 година, поплавата во Стајковци, на што дел од причината за ваква катастрофа се препишува на соголената шума од страна на диви дрво сечачи и никој не поднесе одговорност по полавите пред три години во Стајковци, изјави универзитетскиот професор Александар Трендафилов.

Трендафилов вели дека во оваа држава некој ќе мора да понесе одговорност, функционираме како држава без одговорност, алудирајќи на тие природни катастрофи како резултат на бесправно сечените шуми.

Политички не поделија и факултетите останаа без експерти специјалисти за шуми, без кадар, останавме 19 луѓе немаме никаков подмладок, вели професорот.

За ЈП „Национални шуми“, Трендафилов вели дека моменталнио системот е во функција на само шака луѓе на претпријатието и на партиите.

Објавено од: Viktor Gavrilov

Rate it
0%