Стадион

Универзитетскиот професор Сем Вакнин во интервју за „Стадион“ на Канал 77 ги анализира последиците од пандемијата по работните навики, работната сила и односот на големите корпорации. Вакнин вели дека пандемијата ги засили веќе почнатите трендови на работа од дома и автоматизација. -Веќе имаме ситуација во која повеќето технолошки гиганти – Твитер, Гугл, Фејсбук – најавија […]

Многу мало малцинство ќе заработува огромни плати додека околу 90 отсто од целата работна сила ќе бидат неквалификувани работници со ниски приходи. Првите ќе имаат универзитетски дипломи, високо образование, и тие ќе реинвестираат во нови вештини во текот на целиот живот. Ова во интервју „Стадион“ на Канал 77, го вели Сем Вакнин, професор по финансии […]

Во Македонија дури во 2022. година ќе се освежиме и ќе тргнеме понатаму. Но, економијата е пресудна и за заздравувањето и за надминување на оваа пандемија.  Ниедна влада не се осуди да ја занемари економијата – порача универзитетскиот професот, Борче Треновски кој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77.     Тој истакна дека […]

Можностите  и капацитетите за тестирање не се воопшто намалени, потребата се намалува и тоа пред се’ почнува од матичните лекари што ги индицираат тестирања. Бројката се намалува, а капацитетите и понатаму се исполнети, но ние немавме други предвидувања затоа што на Клиниката секогаш ќе имаме сконцентрирани пациенти од цела држава. Ова го изјави денеска директорката […]

https://www.youtube.com/watch?v=j4Creh7XAWw&feature=emb_title

Димитар Тодоровски постдипломец по историја во гостувањето на емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77 вели дека нема што да се дебатира за новиот концепт за образовани. „Ние сме за европски реформи, но не значи ако се стави префиксот „европски“ е добар концепт. Нема да дозволиме европски реформи со укинување на предмети“, вели Тодоровски. Тој вели […]

„Голем проблем е што нема суштински проблеми, ако зборуваме само за оваа идеја и проектна група професори кои се ангажирани од Министерството за образование и наука можеме да најдеме и добри и слаби страни. Јас зборувам општо за целиот процес на образованиe “, изјави професорот и поранешен заменик министер за образование и наука, Петар Атанасов. […]

Претседателката на Комисијата за образование и наука на ВМРО ДПМНЕ Весна Јаневска, во емсијата „Стадион“ на Радио Канал 77, изјави дека како партија се апсолутно за реформи, кои се неопходни во нашата држава, кои се  потребни не само поради лошите резултати на надворешните и домашни тестирање на учениците, туку и затоа што апсолутно треба да […]

https://www.youtube.com/watch?v=WiFhfm1hmqU&feature=emb_title

Во текот на 2019 година со дозвола на Комисија за заштита на конкуренција сопственикот на рудникот Иловица,  компанијата Еуромакс е продадена на сомнителна фирма од Кајмански острови, Галена рисорсeс еквитит лимитид (Галена асетс менаџмeнт), изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, потпретседателот на Вмро Дпмне, Александар Николоски. Според него новиот директор на рудникот Иван […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background