Стадион

Страна: 3

Петар Колев, лидерот на Граѓанската демократска унија (ГДУ), испрати писмо до Државниот завод за статистика во кое го прашува директорот Апостол Симовски дали секој може да си провери како е  запишан во пописните податоци и каква е процедурата ако се внесени поинакви податоци од тие што ги кажал граѓанинот. Потоа,  дали има постапка за одговорност […]

Математичките пресметки на Дејан Трајковски, кој до сега прилично прецизно излегуваше со одредени статистики за пандемијата, покажуваат дека бројот на загубени животи би бил двојно поголем доколку не беа вакцините. Трајковски во емисијата Стадион на Канал 77 рече дека Делта сојот, кој е за 50-90% позаразен во летниот бран однесе 1047 починати до денес. -Меѓутоа, […]

Многу грешки во информирањето и начинот на презентирање на податоците имаше во периодот на пандемијата во државата, е ставот на Александар Митов, магистер по јавно здравсрво во емисијата Стадион на Канал 77. Митов смета дека ова создаде голема поларизација во општеството.   -Има луѓе кои бараат факти. Ако сакате да направите нешто општествено, треба да […]

Турската заедница, нема да признае бројка помалку од 7% по завршуваше на пописот и објавувањето на резултатите, кажа во денешното издание на емисијата Стадион, посветена на пописот, Емин Хусрев од координативното тело за попис на Турците.     „Според анализите направени во март годинава и кои што се базираат на сознанија од терен, анализи, анкети […]

Учесниците на Макфест треба да приложат сертификат за вакцинација, а доколку не се вакцинирани им се прави брз тест пред настапот – објасни уметничкиот директор на фестивалот, Владимир Дојчиновски во денешното гостување во емисијата Стадион на Канал 77. Тој рече дека организаторите прават се’ што можат за безбедноста да биде на највисоко ниво. Според Дојчиновски, […]

Сања Раѓеновиќ Јовановиќ – архитект, главен и одговорен уредник на Порта 3, вели дека и нивната професија не може да се амнестира од одговорност  бидејќи луѓето кои работат на проектирање, на изведба се нивни колеги, и дека проблеми постојат милион, но ниту еден проблем не се решава систематски. „Ние лекциите никако да ги научиме, нас […]

Благоја Менковски, поранешен командант на скопската противпожарна бригада при телефонското јавување во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77 се пожали на тоа што пожарникарите кои имаат долгогодишно искуство во оваа професија  не се косултираат за ништо, исто така го истакна недостатокот од пожарникари, односно да се вработат професионални пожарникари. Зборуваше за недостаток на опрема за […]

„Јас сум пожарникар од времето на поранешна Југославија  и како пожарниакр во нашата независна Макеоднија. Разликата е многу голема, опремата што ја имавме во тоа време беше одлична за тоа време, дека не се инвестираше не се инвестираше, за тоа потврдија и снимките кои што ги видовме, за жал во кочанско, каде 50 – 60 […]


Во етер
Наслов
Изведувач

Background