Радиовизија

Универзитетскиот професор Сем Вакнин во интервју за „Стадион“ на Канал 77 ги анализира последиците од пандемијата по работните навики, работната сила и односот на големите корпорации. Вакнин вели дека пандемијата ги засили веќе почнатите трендови на работа од дома и автоматизација. -Веќе имаме ситуација во која повеќето технолошки гиганти – Твитер, Гугл, Фејсбук – најавија […]

Многу мало малцинство ќе заработува огромни плати додека околу 90 отсто од целата работна сила ќе бидат неквалификувани работници со ниски приходи. Првите ќе имаат универзитетски дипломи, високо образование, и тие ќе реинвестираат во нови вештини во текот на целиот живот. Ова во интервју „Стадион“ на Канал 77, го вели Сем Вакнин, професор по финансии […]

Во Македонија дури во 2022. година ќе се освежиме и ќе тргнеме понатаму. Но, економијата е пресудна и за заздравувањето и за надминување на оваа пандемија.  Ниедна влада не се осуди да ја занемари економијата – порача универзитетскиот професот, Борче Треновски кој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77.     Тој истакна дека […]

Можностите  и капацитетите за тестирање не се воопшто намалени, потребата се намалува и тоа пред се’ почнува од матичните лекари што ги индицираат тестирања. Бројката се намалува, а капацитетите и понатаму се исполнети, но ние немавме други предвидувања затоа што на Клиниката секогаш ќе имаме сконцентрирани пациенти од цела држава. Ова го изјави денеска директорката […]

https://www.youtube.com/watch?v=j4Creh7XAWw&feature=emb_title
https://www.youtube.com/watch?v=WiFhfm1hmqU&feature=emb_title

Во текот на 2019 година со дозвола на Комисија за заштита на конкуренција сопственикот на рудникот Иловица,  компанијата Еуромакс е продадена на сомнителна фирма од Кајмански острови, Галена рисорсeс еквитит лимитид (Галена асетс менаџмeнт), изјави во емисијата „Стадион“ на Радио Канал 77, потпретседателот на Вмро Дпмне, Александар Николоски. Според него новиот директор на рудникот Иван […]

Реакцијата на Чешка и Словачка не е случајна, содржината ја видоа сите а тоа е дека не се согласуваат за тоа да условувањата во делот на јазикот, на сопствената интерпретација на историјата,  бидат услов за членство во ЕУ. ВМРО-ДПМНЕ за целиот овој период активно ги информираше своите пријатели, што и’ се случува на Македонија и […]

„По толку многу изборни порази, мислам дека е чесно претседателот и раководството на ВМРО-ДПМНЕ да излезат со отчет на конгрес и да дадат образложение за изборните резултати во тие изгубени изборни циклуси“, рече Ивица Коневски, еден од иницијаторите за вонреден конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, во денешниот „Стадион“ на „Канал 77“. Нагласи дека таква била практиката во […]

https://www.youtube.com/watch?v=BaIfMqVOhns

Во етер
Наслов
Изведувач

Background